Sunday, April 25, 2010

Anak patung yang menakutkan...

On weekend, kitaorg pergi parkson, pada niatnya (niatjelah) just nak beli beberapa bekas pyrex sebab kitaorg dah berjaya mengumpul setem dari parkson untuk melayakkan membeli pinggan pyrex dengan harga diskaun yg murah. For bonus link card holder hanya perlu kumpul 10 setem, 1 setem=RM30, untuk dapat beli mangkuk+periuk brand vision or pyrex with 60% diskaun. WOWW!!.(haha)

Tetapi niat yang suci itu telah bertukar menjadi ngeri kerana agenda yang sepatutnya dilakukan tidak menjadikenyataan. Kenyataannya ialah kami telah secara "sengaja" membeli .....







Tapi berita gembiranya instead of 10 setem skrg dah ada berpuluh setem dah, so bolehlah beli pyrex banyak sket.hehe.Ada sapa-sapa yg nak tumpang sekaki ke?

Owh,kalau ibu+ayah berpeluh-peluh dan tangan yang agak terasa berat bila membayar barangan yg dibeli, Sofea plak sgt gumbira kerana akhirnya dia mendapat baby baru. haa... baby baru yg hidup tau, Sofea yg baru nak 2 taun dah dapat baby dah. Wah!!, i dah dapat cucu gitu!. Sekarang nampaknya anak2 sofea dah bertambah jadi 3org. (Orangke?). hehe, Baby comot+tweety bird+baby alive. Kalah ibu dia baru ada sorangje.. ~wink~

Basically baby alive ni macam baby betullah, macam dulu masa kecik-kecik kan main mak-mak kan? beranganje lebih. haha. So, this baby alive lebih kurang camtulah.. Just like real baby that can "eat" can "poops" (atau dlm bahasa lain "berak"), ha.. baby ni boleh cakap "mommy, i'm hungry", pastu kita kena sediakan special doll food and feed baby ni, Bila agak2 kenyang baby sendawa BURP (sgt tak senonoh gurl burp sekuat itu oke?), then startlah dia cakap "mommy,i've made a stinky.. dengan muka sedihnya.. Laa betul2 plak baby ni "membuang". Dah mommy dia kena tukar diaper, then baby akan ajak play & sing pastu dia menguap and nak tido.. tido berdengkur lagi.

Ish.. sebenarnya kan baby ni cam scary sket, kadang2 terbayang plak buatnya malam2 dia hidup cam cerita "childs play" tu sekali dia cakap "Hi, i'm chucky, do you wanna play with me?.."

Eeee ngerikan??ish, takkan nak pulang balik kot doll ni.Oklah nak tidolah..takot!!.

babai.

No comments: